خواص روغن تخم کدو

ضدعفونت

ترکیب‌های پروتئین و ریزمغذی‌های موجود در تخمه ‌کدو و روغن تخمه ‌کدو، می‌تواند باعث دفع عوامل میکروبی، قارچی و ویروسی از بدن شود.
به‌همین دلیل معمولا به افراد بیمار، به‌خصوص آنهایی که به بیماری‌های عفونی مبتلا هستند، توصیه می‌شود از پودر تخمه ‌کدو‌ی خام یا روغن تخمه ‌کدو در سالادها یا سس‌های سالاد استفاده کنند.

منبع امگا۳

تخمه ‌کدوی خام و روغن تخمه ‌کدو، حاوی یکی از بهترین انواع چربی به نام اسیدهای چرب امگا۳ هستند. این تخمه و روغن آن، مقداری امگا۶ و ۹ هم دارند. از این رو مصرف حجم متعادلی از آن به بیماران قلبی، دانش‌آموزان و دانشجویان، افراد افسرده، مادران شیرده و خانم‌های باردار برای رشد بهتر سلول‌های مغزی جنین آنها، توصیه می‌شود.

حفظ سلامت پروستات

تخمه ‌کدو یکی از بهترین خوراکی‌ها برای حفظ سلامت آقایان است. روی فراوان موجود در این دانه،‌ بهحفظ سلامت پروستات کمک می‌کند. ضمن اینکه مصرف منظم روغن تخمه ‌کدو می‌تواند تا حد چشمگیری باعث کاهش خطر ابتلا به بزرگی خوش‌خیم پروستات هم شود. متخصصان اورولوژی به تمام آقایان توصیه می‌کنند حداقل هفته‌ای ۱ تا ۲ فنجان مغز تخمه ‌کدوی خام یا روزی یک قاشق مرباخوری روغن تخمه ‌کدومصرف کنند. البته در صورتی که از چاقی و اضافه‌وزن رنج نبرند.

کاهش عوارض یائسگی

تخمه ‌کدو و روغن آن، حاوی استروژن گیاهی است و یکی از مشکلاتی که خانم‌های یائسه از آن رنج می‌برند، عوارض ناشی از کاهش ترشح استروژن در بدن آنهاست. کاهش استروژن با عوارضی مانند خشکی واژن، چروکیدگی سریع‌تر پوست و افزایش فشار و چربی‌خون همراه است ولی اگر خانم‌های یائسه روزی یک مشت (حدود ۱۰ تا ۱۵ عدد) مغز تخمه ‌کدو یا یک قاشق مرباخوری روغن آن را مصرف کنند، تاحدی از برخی عوارض یائسگی در امان می‌مانند. ضمن اینکه استروژن،‌ روی،‌ منیزیم، امگا۳ و سایر ریزمغذی‌های موجود در تخمه ‌کدو و روغن آن باعث افزایش کلسترول خوب خون (HDL)، کاهش فشارخون، پیشگیری از گرگرفتگی، سردرد و دردهای مفصلی هم می‌شود.
تخم کدوههه